Izetbegović: Na svakom pedlju zemlje boriti se za nezavisnu BiH

Izetbegović: Na svakom pedlju zemlje boriti se za nezavisnu BiH

Čestitajući Dan nezavisnosti svim patriotima Bosne i Hercegovine član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je za Fenu da je 1.mart jedan od najvećih datuma u dugogodišnjoj historiji BiH kada se „svaki put nanovo trebamo sjetiti pitanja na koja smo tog dana pozitivno odgovorili“.

-Dakle, mi smo za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu - državu ravnopravnih građana i naroda u njoj. Za taj cilj se treba nastaviti boriti na svakom pedlju ove zemlje da svaki građanin, pripadnik svakog naroda istinski bude ravnopravan - kazao je Izetbegović.

loading...
Nakon izglasavanja nezavisnosti, podsjeća, BiH je brutalno napadnuta, pale su mnoge žrtve, a sve je kulminiralo genocidom.

To nas posebno obavezuje da se zaista izborimo za nezavisnu državu gdje žive ravnopravni ljudi - poručio je on u izjavi za Fenu nakon što je položio cvijeće i odao počast šehidima na mezarju Kovači.

Također, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Izetbegović je odao počat poginulim građanima i borcima BiH na spomen-obilježjima Vječna vatra i ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine.

Nema komentara

Pokreće Blogger.