SVIJET U ŠOKU: Trump zabranio ulazak muslimana u Ameriku iz sedam zemalja… Pogledajte šta je s Bosnom…






Odmah u početku treba napisati da se ova poruka ne odnosi na Bosnu i Hercegovini uopće.

Predsjednik SAD Donald Trump potpisao je izvršnu naredbu kojom se zabranjuje imigracija iz sedam većinski muslimanskih zemalja.

Međutim, Trump nije zabranio imigraciju iz zemalja sa kojima ima poslovno odnose.


Imigracije iz Sirije je zabranjena na neodređen period, dok iz Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena je drastično ograničena.

"Naša zemlja ima sasvim dovoljno problema i bez toga da dopušta ljudima, koji u nekim ili čestim slučajevima, sa sobom donose destrukciju", objasnio je svoju odluku Trump.

Međutim, američki mediji i javnost se pitaju zašto je, naprimjer, zabranjena imigracija iz Jemena, a nije iz Saudijske Arabije, s obzirom da  na tlu Amerike teroristički napad nikada nije izvela osoba iz Jemena, dok su Saudijci često pucali, bacali bombe i ubijali po SAD.

U terorističkim napadima 9/11  učestvovalo je 19 osoba, od čega je čak 15 bilo iz Saudijske Arabije. Osim toga, američki Kongres je prošle godine omogućio žrtvama napada da tuže Kraljevinu Saudijsku Arabiju.

Dugo vremena se u Americi spominje umiješanost kraljevske porodice Al-Saud u napadima 9/11, dok nije nikakva tajna kako ova država sponzoriše terorističke organizacije širom svijeta, od Al-Nusra fronta u Siriji, do Talibana u Afganistanu i Pakistanu.

Međutim, ono što je manje poznato jeste da Trump ima privatnih, poslovnih interesa u Saudijskoj Arabiji.

Trump u Saudijskoj Arabiji posjeduje THC hotel u Jeddahu, kao i kompaniju DT Jeddah Techical Services.

U januaru 206. godine, Trump je otvoreno pokazao naklonost Saudijskoj Arabiji, odnosno njenom novcu, kada je za Fox News rekao kako "želi zaštititi Saudijsku Arabiju od potencijalne prijetnje iz Irana".

Osim Saudijske Arabije, Trump nije zabranio ulazak u SAD građanima Egipta, Tunisa, Pakistana i Turske, zemalja iz kojih su brojni teroristi izvršavali napade širom zapadnog svijeta.

Avaz

Nema komentara

Pokreće Blogger.