Novalić ignorira građane Mostara

Nakon njegove izjave u Banja Luci, hercegovačka javnost iznenađenja stavom premijera Federacije Bosne i Hercegovine
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je jučer, na iznenađenje cjelokupne hercegovačke javnosti, u Banja Luci rekao kako se na trasi Koridora Vc južno od Mostara, protiv koje su peticiju potpisalo 3.200 ljudi, nalazi tek nekoliko srpskih vikendica. Novalić kaže kako su ti ljudi “veoma konstruktivni i ne postavljaju pitanje kuda će trasa ići”.
“Spremni smo sve da uradimo da prođe trasa auto-puta kroz Mostar, ali su u tom gradu komplicirani odnosi. Imamo dobar odnos sa Srbima povratnicima, koji su konstruktivni u Mostaru, što je zanimljivo, jer u ovom gradu ne ide ništa lako”, rekao je novinarima Novalić.
On kaže da u izgradnji trase auto-puta uvijek neko vidi određenu korist. Već jučer na društvenim mrežama je ova izjava postala hit, a srpski povratnici koji se bune i kojima sporna trasa uništava kuće i zemlju od koje žive su kazali kako federalni premijer zamazuje oči javnosti.
Nije im jasan stav Novalića po pitanju “srpskih vikendica” jer nitko od Srba u dolini Neretve nema vikendicu već obiteljsku kuću u koju se vratio nakon rata.
“Možda naše kuće izgledaju Novaliću kao vikendice, budući da je on navikao na vile”, rekao je jedan od povratnika. Kako kažu, im nije jasno, da li Novalić ne čuje, ne vidi, ili ignorira stav lokalnog stanovništva u Mostaru.

Nema komentara

Pokreće Blogger.