Lindsay Lohan Erdoganu poklonila bedž s natpisom "Svijet je veći od pet"


Lindsay Lohan Erdoganu poklonila bedž s natpisom "Svijet je veći od pet"

"Zato sam debelim slovima napisala "Svijet je veći od pet". Turska je uradila ono što nisu uradile mnoge zemlje u svijetu. Pet velikih zemalja su dale obećanje, ali ga ipak nisu ispunile", kazala je poznata glumica


Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u petak se u Ankari sastao sa poznatom američkom glumicom Lindsay Lohan koja je tom prilikom turskom predsjedniku poklonila bedž s natpisom "Svijet je veći od pet", aludirajući na Vijeće sigurnosti UN-a.
Erdogan i njegova supruga Emine Erdogan su u predsjedničkoj palati primili glumicu i sirijsku djevojčicu Banu el-Abed (7) koja je bila glasnik tragedije u Halepu posredstvom društvenih mreža.
Američka glumica je tom prilikom turskom predsjedniku i njegovoj supruzi Emine poklonila bedž s natpisom "Svijet je veći od pet", aludirajući na Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija i pet stalnih članica (SAD, Velika Britanija, Francuska, Rusija, Kina).
Lohan je ranije posjetila sirijsku porodicu u Istanbulu, tom prilikom pohvalivši Tursku zbog pružanja pomoći i podrške sirijskim izbjeglicama.
Hollywoodska zvijezda je kazala da je Turska na vrlo lijep način ugostila izbjeglice iz Sirije, dok je cijeli svijet ostao ravnodušan.
"Zato sam debelim slovima napisala "Svijet je veći od pet". Turska je uradila ono što nisu uradile mnoge zemlje u svijetu. Pet velikih zemalja su dale obećanje, ali ga ipak nisu ispunile", kazala je poznata glumica.

Nema komentara

Pokreće Blogger.