Dobitnik Nobelove nagrade za mir bacio 26.171 bombu u 2016.




Pod komandom predsjednika Baracka Obame, američka vojska je tijekom 2016. godine bacila preko 26 tisuća bombi na zemlje poput: Sirije, Iraka, Afganistana, Libije, Jemena, Somalije i Pakistana, uništavajući pri tom uglavnom infrastrukturu i civilno stanovništvo. Ostavština Baracka Obame je jeziva i nikako ne priliči dobitniku Nobelove nagrade za mir.
Prema istraživanju Council on Foreign Relations (Vijeća za vanjske odnose – CFR) kojeg su vodili Micah Zenko, starji voditelj CFR-a i stručnjakinje za sigurnost Jennifer Wilson i podacima koje je objavio Pentagon, otkriveno je kako su Sjedinjene Američke Države tijekom prošle godine bacile preko 26 tisuća bombi na ciljeve u sjevernoj Africi i Aziji.
Amerika je sručila 26.171 bombu na zemlje sjeverne Afrike i Azije.
Amerika je sručila 26.171 bombu na zemlje sjeverne Afrike i Azije.
  • Sirija je pogođena s nevjerojatnih 12.192 bombe.
  • Irak je pogođen s 12.095 bombi.
  • Afganistan je pogođen s 1.337 bombi.
  • Libija je pogođena s 496 bombi.
  • Jemen je pogođen s 34 bombe.
  • Somalija je pogođena s 14 bombi.
  • Pakistan je pogođen s tri bombe.
Napominjemo, prema podacima koje je također objavio CFR, Sjedinjene Države tijekom 2015. godine bacile 23.144 bombe na zemlje s većinskim muslimanskim stanovništvom. Od toga je na Irak i Siriju bačeno 22.110 bombi, na Afganistan 947 bombi, na Pakistan 11 bombi, na Jemen 58 bombi, dok je na Somaliju bačeno 18 bombi.
Nobelovac Barack Obama nije proveo jedan jedini dan u miru.
Nobelovac Barack Obama nije proveo jedan jedini dan u miru.
Oficijelno Sjedinjene Države nisu u ratu niti s jednom državom na listi. Čak što više, SAD smatra kako je Irak “partner u borbi protiv terorizma”, Afganistan je “zemlja pod posebnim američkim protektoratom”, a Libija je “oslobođena od Gaddafijeve strahovlade”.
Nakon objave istraživanja Zenko je priznao sljedeće:
“Ova procjena je iznimno niska, jer je Pentagon izjavio kako se tijekom jednog napada na Pakistan, Jemen, Somaliju i Libiju moglo baciti više bombi odjednom. Kako se predsjednik Obama bliži finalnom tjednu u Ovalnom uredu, tako će do javnosti stizati sve više procjena učinaka njegove vanjske vojne politike, bazirane na smanjenju kopnenih trupa (osim u Afganistanu) i autorizacije upotrebe skupocjenih zračnih snaga. Je li ova strategija djelovala, točnije je li se s njom smanjio opseg djelovanja ekstremista u napadnutim zemljama i je li tako povećana sveopća sigurnost na tlu? Odgovori na takva pitanja su predmet popriličnih sporova. Bez obzira na stajališta, ovi napadi su centralna okosnica Obamine doktrine.”
Podsjećamo čitatelje kako je Obama tijekom 2008. obećavao američkim građanima kako će završiti s “Bushevim ratovima” te da će vratiti američku vojsku nazad u zemlju. Obama je također obećavao diplomatska rješenja za osiguravanje mira u svijetu, unatoč tome ni jedan američki predsjednik nije toliko dugo ratovao poput Obame. SAD je za vrijeme Obame vrtoglavo povisila vojne troškove i vojni propačun. Američke specijalne jedinice “operiraju” u 138 država točnije na 70% površine planete, što je 130% više negoli za vrijeme Busha mlađega.
Uzimajući u obzir preko 26 tisuća bombi bačenih na države s kojima SAD nije u ratu, to znači da je Obamina administracija svakoga dana u prošloj godini bacila otprilike 72 bombe, što je tri bombe na sat.
Sve te bombe su pale na zemlje s većinskim muslimanskim stanovništvom!
Sve te bombe su uglavnom ubile i osakatile civile!
Snowden, ubijanje bespilotnim letjelicama
Koga briga za stravična ubojstva civila počinjena od strane SAD-a?
Ne zaboravimo činjenicu kako je Obama postao prvak u napadima s bespilotnim letjelicama. Obama je naredio 10 puta više bespilotnih napada od Georga W. Busha. Prema podacima koje je otkrio Edward Snowden, 90% žrtava napada bespilotnim letjelicama su nedužni civili, poglavito žene i djeca!
Zaključite sami koliko je politika Baracka Obame “mirotvorna i miroljubiva”, te koliko je NATO čimbenik “mira i sigurnosti u svijetu”.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Nema komentara

Pokreće Blogger.