Man. City nemoćan na Bernabeu: Novi El Madrileno u finalu Lige prvaka

 

 

Fudbaleri Real Madrida pridružili su se velikom gradskom rivalu Atleticu u finalu ovosezonske Lige prvaka.

Na svom Santiago Bernabeu, Kraljevi su sa minimalnih 1:0 savladali Manchester City.

 

City je već u desetoj minuti ostao bez Vincenta Kompanyja kojemu je u jednom dodiru s loptom najvjerojatnije stradala stražnja loža. Umjesto njega je zaigrao Eliaquim Mangala. Kapiten Cityja ove sezone uistinu nema sreće jer je ovo četvrta u nizu povreda koja ga je pogodila ove sezone.


Prvu ozbiljniju priliku na utakmici vidjeli smo u 13. minuti, a kreirali su je igrači Reala. Carvajal se probio po desnoj strani, ubacio u sredinu kaznenog prostora gdje je Cristiano Ronaldo stigao na loptu ispred Mangale. Portugalac ipak nije uspio zahvatiti najbolje loptu u skoku pa je pucao preko gola.

Pet minuta kasnije Luka Modrić je tražio prekršaj na rubu kaznenog prostora, Fernandinho ga je udario po lijevoj nozi, ali je sudac pustio da se igra dalje.
Real Madrid je poveo iz svog prvog pravog udarca na gol Manchester Cityja. U 20. je minuti Luka Modrić dodao loptu Carvajalu na desnoj strani, Gareth Bale se ubacio u prazan prostor i zapucao na gol iz gotovo nemogućeg ugla. Lopta se odbila kratko od Fernanda pa od drugu stativu i završila u mreži za 1:0. Uefa je pogodak pripisala igraču Manchester Cityja.

Nakon pogotka je Real preuzeo kontrolu igre. Pokušao je i Ronaldo zaprijetiti udarcem iz slobodnog udarca, ali je Hart odbranio. Manchester City u 35 minuta nije uspio organizirati opasniji napad.
Realovci su zatresli Cityjevu mrežu i u 36. minuti, ali je pogodak Pepea nakon ubačaja Kroosa iz slobodnjaka ispravno poništen zbog ofsajda.
Najbolju priliku Manchester City je dočekao u 44. minuti. Keylor Navas je ostao na pogrešnoj strani, a Fernandinhov udarac s ruba kaznenog prostora je zatresao lijevu stativu.
Luka Modrić se našao u odličnoj prilici u 52. minuti nakon pogreške Otamendija, ali nije pucao dovoljno snažno i Hart je uspio zaustaviti loptu. Tri minute kasnije Ronaldo je glavom pokušao iskoristiti ubačaj Carvajala, ali ponovno nije mogao protiv Cityjevog golmana.
Gareth Bale je bio najviši u skoku nakon ubačaja Kroosa u 66. minuti, ali ga je zaustavila prečka.
Sedam minuta prije kraja Sterling je izborio prekid iz dobre pozicije sa lijeve strane, ali je De Bruyne očajno izveo slobodan udarac i pogodio je spoljni dio mreže.
Dvije minute prije kraja napokon je zaprijetio i neprimijetni Aguero. Šutirao je sa preko 20 metara veoma dobro, a lopta je prošla za malo iznad prečke.
Ostalo je 1:0 pa će Real po drugi put u tri godine igrati madridski derbi u finalu Lige prvaka. 2014., Kraljevi su osvojili pehar savladavši komšije 4:1 poslije produžetaka.


Nema komentara

Pokreće Blogger.