Juventusova škola fudbala za djecu iz BiH tokom školske godine

Italijanski fudbalski Klub Juventus i ove godine održat će kamp u Sarajevu, a u planu je da od septembra počne s radom i Juventusova akademija.


Jedan od najpoznatijih evropskih klubova cijeni da je škola fudbala za djecu najbolji put razvoja te održava kampove u cijelom svijetu.
Juventusov kamp bit će održan u Sarajevu od 22. do 27. augusta i to će biti drugi put da stručnjaci italijanskog giganta borave u glavnom gradu BiH. Kao i prošle godine, kamp će biti održan na terenima Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Uime Birr Grupe iz Sarajeva, s kojom u saradnji projekt Juventusove škole fudbala dolazi i u BiH, Melvin Ahmetović je Feni kazao da sva djeca od šest do 16 godina mogu učestvovati na tom kampu.
Treninzi će, kako je pojasnio, biti održavani dva puta dnevno, ujutro i poslijepodne, a voditi će ih Juventusovi treneri.

Na taj način, navodi Ahmetović, djeca će uživati u aktivnostima i edukaciji koju će im pružiti iskusno Juventusovo osoblje.

- Kada smo odlučili da organizujemo Juventusov kamp u Sarajevu mislili smo o prostoru BiH i bit će nam drago da podarimo iskustvo treniranja u Juventusu svim zainteresiranim dječacima  iz naše države - rekao je Ahmetović.
Menadžer projekta Anes Memić ističe da je cilj dovesti kvalitetne brendove u BiH, a Juventus je, smatra, tačno ono što su imali na umu kada su odlučili da cilj bude predstavljanje svjetski poznatih brendova bh. društvu.
Birr Grupa, koja posluje u međunarodnom okruženju radi dovođenja kvalitetnih edukacijskih i sportskih projekata u BiH, ali i na čitavo područje Balkana, odlučila se i na organizaciju Juventusove akademije. Time žele djeci omogućiti treniranje tokom godine, na drugačiji način, pod logom svjetski poznatog kluba.
Akademija će krenuti početkom školske godine, u septembru, a završit će krajem drugog polugodišta.
- Nakon prošlogodišnjeg Juventusovog kampa odlučili smo ići korak dalje pa smo počeli i s organizacijom akademije. Bili smo u kontaktu s predstavnicima Juventusa neko vrijeme. S obzirom na to da su bili zadovoljni kako smo organizirali kamp uručili su nam licencu za organizaciju cjelogodišnjeg događaja - rekao je Memić.
U okviru akademije djeca će trenirati četiri puta sedmično, ali i igrati mečeve tokom vikenda. Aktivnosti će biti održavane u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju ''Safet Zajko'' u Sarajevu.
Djeca će trenirati s domaćim trenerima, a pod konstantnim nadzorom Juventusovog osoblja.
Tim koji radi na projektima vodi se Juventusovim sloganom ''Razvijajmo prvo ljude, a tek onda fudbalere'', a smatraju da su dva Juventusova projekta još jedan način za promociju BiH.
(Fena)

Nema komentara

Pokreće Blogger.